الخميس، 5 فبراير 2015

شوربة عدس





طبعا عشان مليان بروتين وفيتامينات واكيد عشان بيدفّي.
 دي طريقة ظريفة لشوربة العدس عشان مانزهقش منه..

 هنشوح بصلايه كبيرة متقطعة مع فلفل اخضر رومي وعليهم فصين توم ونص كباية طماطم متقطعة صغير ومعلقة جنزبيل ومعلقة كاري..

كل ده في شوية زيت زتون..

ولما لونهم يتغير ساعتها نزود تقريبا 2لتر شوربه او أقل (حسب الكثافة اللي تحبوها) وكبايتين عدس احمر مغسول وكباية حمص مسلوق ونضبط الملح..ونسيبه يغلي لمدة تقريبا نص ساعة لحد مايستوي ويتهري خالص.. 

وساعة الأكل نعصر لمون وبقدونس على الوش. طبعا ممكن نزود الخضار اللي نحبه زي الكوسة والبطاطس والجزر.














ليست هناك تعليقات:

اضافة تعليق

جميع الحقوق محفوظة © 2013 مطبخ سوكة
تصميم : يعقوب رضا