وطريقتها أهيه:
"المقادير:كيلو دقيق-معلقه كبيره خميره-معلقه صغيره بيكنج بودر-كوب سمنه بلدى على زيت ذره-معلقه صغيره ملح-معلقة صغيره سكر-لبن دافئ للعجن-نص كوب قشطه-معلقه كبيره شمر محمص-معلقتين كبار سمسم.
الطريقه :نجيب الدقيق نحط عليه الشمر والملح والبيكنج بودر وندفى السمنه ونحطها على الدقيق ونقلب لحد ماكل الدقيق يتشبع بالسمن ونكون حاطين الخميره والسكر فى ماء او لبن دافئ كى تتفاعل بسرعه.
ونحطها على الدقيق ونحط القشطه ونعجن ونضيف لبن لحد ماتتكون عجينه متماسكه نغطيها بكيس لمده تتراوح من نص الى 45 دقيقه.
وحسب نوع الخميره وبعدين نشكلها دواير ونحشيها جبنه حادقه او شيدر بالشطه او اى نوع جبن نحبه ونسيبها تخمر تانى وبعدين نسويها فى درجه حراره متوسطه..وممكن اضافه حبه البركه"

ليست هناك تعليقات:
اضافة تعليق